vineri, 18 martie 2011

291



Actuala şcoală generală "Dominic Stanca" din Orastie a început să funcţioneze în anul 1977, având atunci 26 de clase, iar începând din anul 1980 a fost dată în folosinţă şi sala pentru gimnastică.

5 comentarii:

  1. eram acolo cand s-a dat in folosinta sala de gimnastica :) si acum simt cum mirosea a nou. aveam saltele maro sa facem exercitii la sol si saream la capra si un alt aparat, am uitat cum ii spunea, cu profesorul Andrei. in sala se tineau apoi si festivitatile de brad de craciun, fetitza primaritzei se ambitiona sa participe la dans, doamne un antitalent saracutza!!!si toata lumea o admira ca era mamica primar prezenta...cancelaria era dupa intrarea principala pe dreapta, acolo unde sunt jaluzele verticale, probabil ca e tot acolo...am luat odata o palma de la profesorul Trif pentru ca nu puteam stapani clasa si era galagie si eu eram comandant de detasament. apoi "vinovatii", "infractorii" au luat ceva liniare peste degete. da, se facea si un pic de educatie "fizica" sa ne intre mintile in cap...profesorul Loleanu era director si profesor de Constitutie. ne era frica la toti de el. pe profesorii de franceza i-am iubit. voi aveti ceva amintiri din generala 2 ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu generala 2 am facut in spate la statui. In 1990 eram pe clasa I-a, nu am mai apucat sa fiu pioner. Am facut acolo clasele I-IV si am avut parte de 4 dascalite diferite...cate una pentru fiecare an. In clasa la inceput de an scolar podelele erau unse cu motorina si iarna incalzirea era cu soba de lemne...ne bucuram cand aducea lemne pentru ca ajutam la descarcat si in ziua respectiva nu faceam scoala. In pauza mare venea o tanti care ne vindea acadele fabricate chiar de ea. cam atat imi aduc eu aminte din generala 2 :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O Doamne cat de draga imi e cladirea asta..din pacate nu ai pozat-o din unghiul care trebuia pentru a-mi putea vedea geamul clasei mele. Au fost poate cei mai frumosi 4 ani din viata mea, primi 4 ani de scoala in care zi de zi mergeam peste camp spre scoala, imbracata mereu in uniforma si cu doua codite :)) In fiecare zi ne intampina acelasi chip bland al d-nei invatatoare care mi-a fost un model demn de urmat in permanenta chiar daca din pacate nu mai este printre noi de cativa ani buni. Tot acolo intr-o clasuta plina de planse pentru romana, matematica si geografie confectionate cu atata drag si pricepere tot de d-na invatatoare, am intalnit alte 41 de suflete. Intamplarea a facut ca majoritatea sa-mi ramana colegi si prieteni in anii care au urmat. Asa ca nu pot decat sa-ti multumesc pentru poza asta si pentru amintirile atat de frumoase pe care mi le-ai trezit :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca bine-mi aduc aminte, cam in punctul tau de statie, erau niste aparate de gimnastica printre care si o barna. Intr-una dintre primele pauze din clasa a II-a, tovarasa invatatoare (atunci asa era) ne-a spus sa nu ne cataram pe ele... Evident ca unul dintre colegi s-a urcat iar eu l-am admonestat... Dup-aia a urmat o lunga prietenie.

    PS: Am petrecut acolo doar clasa a II-a... Am apucat sa fiu facut pionier si comandant de grupa(prin octombrie sau noiembrie, la Tebea) dupa care a venit revolutia...

    RăspundețiȘtergere